Yumurta Donasyonu

Çocuğunun olması muhtemel olmayan, ilaç tedavilerine az ya da hiç yanıt vermeyen, çocuk sahibi olması durumunda genetik hastalığı bulaştırma oranı yüksek olan kadınlara uygulanan bir yumurta nakli olup, evlat sahibi olmayı sağlayan bir operasyondur. Bu uygulamanın başarı yüzdesi oldukça fazladır. Fakat bu uygulama yapılması için gerekli olan bazı araştırmaların yapılması ve belli kurallara uyulması gerekir.

test

test

Vericiye Yapıla Araştırmalar Nelerdir?

Verici olan kişinin genetik öyküsü araştırılır. Bunun yanında daha önce doğum yapmış ve sağlıklı bir ocuğa sahip olanlarda önceliklidir. Çeşitli tarama testleri yapılarak her hangi bir rahatsızlığı olup olmadığı araştırılır. Alıcı olan kişi ile olan fiziksel benzerlikte arana özellikler arasındadır. Kan grubu da aynı olmasına özen gösterilir. Ayrıca vericinin psikolojik durumu da araştırılır.

gebelikte sağlık

gebelikte sağlık

Alıcıya Yapılan Testler Nelerdir?

Alıcı naklin ardından hamile kalma oranı yüksek olduğundan kan değerlerine bakılır. Olası bir hastalık durumu var mı gözlenir. Hastalık düşük tehlikesi yaratacağından en uygun zaman beklenir. Ayrıca kızamıkçık aşısı da vurulmamış ya da geçirmemiş ise yapılır. Psikolojik bozukluk olup olmadığı da araştırılır.

gebelik

gebelik

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yumurta donasyonu sonrasında hamilelik yüksek oranda gerçekleşse de oluşmama ihtimali olduğundan hasta bu konuda bilgilendirilmelidir. Bunun yanı sıra çoğul gebelikte yaşanabilir. Bu konuda da hastaya bilgi verilir.

Hamilelik oluşup, çocuk dünyaya geldiğinde çocuğun tüm maddi manevi hakları ve sorumluluğu alıcı olan kişiye ve eşine aittir.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir