Ciltte Görülen Gül Hastalığı

Tam olarak hastalığının sebebi belli olmasa da özellikle stres, sıkıntı gibi zamanlarda ortaya çıkıp artan bir hastalıktır.Deride ufak kızarıklarla başlayan gül hastalığı ilerleyen vakitlerde kızarıklıkların artıp büyüyüp çoğalmasına ayrıca ciltte kaşıntı ve dökülmelere neden olur.

gül

gül

Özellikle sırt,boyun,karın,göğüs,kol ve bacaklarda görülür.Gül hastalığı sıklıkla 10-35 yaş aralığındaki insanlarda görülmek ile birlikte kişiden kişiye değişen bu hastalığın süresi birkaç haftadan daha fazla uzun sürebilir. Hastalığın geçtiğindederide genelde iz bırakmamakla birlikte koyu tenli kişilerde ise kahverengi lekelere sebep olabilir.

Neler Yapılabilir?

Bu hastalığa sahip bireyler genelde kızarıklıklarının artıp kaşıntılara sebep olması ile birlikte doktora giderler.Ağızdan alınan ilaçlar ya da cilde sürülen kremler ile gül hastalığıtedavi edilir.Derisinde kızarıklık olan kişilerin cildini sıcaktan korumalı,terlemeden kaçınıp ıslak şekilde durmaktan kaçınmalıdır.Ilık su ile duş almalı,derisini kaşıntıdan uzak tutarak cildi daha fazla tahriş etmemelidir.

gül hastalığı

gül hastalığı

Gül hastalığına sahip kişiler stresli ortamdan uzak durmalıdır.Çay,kahve gibi kafein içeren içecekleri içmemeli,acılı ve baharatlı yiyeceklerden yememeli,damar genişletici ilaçlardan, kalitesiz kozmetik ürünlerinden ve cildine devamlı dokunmaktan kaçınmalıdır.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir