Magazin Programları Erkeklere Kötü Örnek  

Sadece magazin programları değil aslında. Son yıllarda çılgınca ve fütursuzca yaşamımıza giren sosyal medya, yani Facebook, Twitter, İnstagram da erkeklere kötü örnek. Çünkü kişiler kafasına göre davranıyor ve an geçmiyor ki karşımıza başka bir tuhaflık çıkmasın.

Herkes Bir gün 1 Dakika Şöhret Olacak

Ünlü Amerikalı sanatçı Andy Worhol bir sözünde böyle demişti ve dediğinde de haklı çıkıyor son yıllarda. Herkes ya kendi dünyasını paylaşıyor ya da artık insanlar, sınır tanımaz bir biçimde adına özgürlük dediğimiz kavramlar içinde öylesine geziniyor ki, pat karşımıza yeni bir sansasyonel olay çıkıyor.

Andy Worhol

Andy Worhol

Haberlerin Yansımaları Benzerlerini Yaratıyor

Nitekim sıra dışı bu olaylar karşısında , kişilerin hangisi normal, hangisi anormal olduğu konusunda kavram karmaşası yaşamasına neden oluyor. Eski karılarını öldürüp yeniden televizyona evlenmek için  çıkan bir adam, eğitimin bu kadar düşük olduğu bir toplumda seri katillere örneklem teşkil edebilecek duruma gelebiliyor ya da torunu yaşında bir kadınla olan zengin işadamı, toplumda dengeleri sarsabiliyor, kadının sadece obje haline gelmesine neden olabiliyor. Yani bu ekstrem örnekler, çarpık iletişimlere çanak tutuyor. Değer yargılarını bozuyor. Etik ve namus kavramının ayaklar altına serilmesine neden oluyor.

Magazin Programı

Magazin Programı

O yüzden özelikle magazinciler bu tür yayınları yaparken, sırf reyting uğruna absürt örnekleri yayınlamamalı ve toplumun değer yargılarını sarsmamalı.  Çünkü bir toplumu ahlaki yönden bozarsanız, her şeyin temelini sarsmış olursunuz o zaman da toplumsal cinnetlerin önünüzü alamazsınız ki medyanın işi asla bu değildir. Olmamalıdır!

 

 

 

 

 

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir