Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız bakımı sosyal hayatı direkt olarak etkileyen önemli sağlık alanlarından biridir. Ağrıları çok güçlü olabilen çürük dişler, dış görünümü etkilediği gibi ağız içerisinde de koku yapabilir. Genelde iltihaplanma durumu söz konusu olduğunda ağız kokusu oluşur. Birebir iletişimlerde kaçınılamayacak biçimlerde ağız kokusu rahatsız edicidir. Karşıdaki kişi için bulantı verebilecek olan bu durum kişinin kendisini kısıtlamasına ve rahatça gülememesine, konuşamamasına yol açabilir.

Ağız kokusunun tamamen giderilmesi için dişlerin kontrol ettirilmesi ve herhangi bir çürük ya da benzeri rahatsızlıklar varsa tedavi ettirilmesi gerekir. Her türlü tedavi yönteminden sonra hala aynı problem söz konusu oluyorsa günlük olarak sağlıklı bir tüketim gerçekleştirilmesi önemlidir.

ağız kokusu

ağız kokusu

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ramazan ayında oruç tutan kişilerde belli bir ağız kokusu olur. Bunun sebebi hiç su tüketilmemiş olmasıdır. Yetersiz su tüketimi ağızdaki tükürük salgısının yeteri kadar salgılanmamasına yol açarak kokuya sebebiyet verir. Normal zamanlarda ağız sağlığında hiçbir problem olmamasına rağmen yaşanan bu problemin giderilmesi için su tüketimi önemlidir.

Tükürük salgısının azalması yalnızca ağız kokusuna değil beraberinde birçok soruna yol açar. Salgı azalması ağız kuruluğuna yol açarken, ağız kuruluğu da yemek esnasında etkili bir çiğneme işleminin gerçekleşmesine, yutkunmaya engel olur. Kişinin yaşı, günlük aktivite yoğunluğu, yaşadığı yerin iklim koşulları ihtiyaç duyulan su miktarını değiştirir. Bu unsurlara bağlı olarak günlük su tüketiminin yeterliliği sağlanmalıdır.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir