Araçlarda Yan Basamak Kullanımının Faydaları

Yan basamaklar, yan korkuluklar veya sağ-sol basamak şeklinde adlandırılan ürünler, aracın kapılarının alt bölümünde dar bir basamak sağlama ve araca girip çıkmada kolaylık sağlaması amacıyla kullanılan bir otomobil yedek parça ürünüdür. Araba yan basamak ürünleri, aynı zamanda sürücü ve diğer yolculara bir miktar koruma sağladıklarından, tüm çeşitleri benzer bir amaca hizmet eder. Fakat tasarım ve model çeşitliliği olarak geniş bir ürün yelpazesi arasından seçim yapabilirsiniz.

Araç Yan Basamak Ne İşe Yarar?

Yan basamaklar, otomobillerin yan kısmına monte edilen ve yan eşiğin hemen altında bulunan ağır hizmet tipi çelik veya alüminyum malzemeden imal edilmiş modifiye ürünlerindendir. Aslına bakılırsa işlevsel bir özellik barındırdığından, bazı kaynaklar araba yan basamaklarını, kullanımı zorunlu bir ürün kategorisine katmaktadır. 

Bazı yan basamak modelleri, kişi araca bindikten sonra otomatik olarak yan pervaza çekilebilir. Bazı modellerde ise panel hasarına karşı önlem amaçlı sabit bir yapı bulunmaktadır. 

Yan Basamak Kullanımının Avantajları

  • Optimum ayak tutuşu ve estetik açıdan hoş tasarım çeşitliliğine sahip olması, yan basamak ürünlerinin en önemli fonksiyonel ve görsel avantajlarındandır.
  • Küçük çocuklara ve yaşlılara, araca binerken ara bir basamak olarak destek sağlar.
  • Aracı, sürücü ve yolcuları, aracın çevresinde meydana gelebilecek darbelerden korur. 
  • Araç giriş ve çıkışlarına yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır.
  • Her araç markası ve modeline uygun olarak dizayn edilmiş yan basmak modelleri mevcuttur. Sürücüler, onlarca farklı model arasından dilediğini seçebilir.
  • Kurulumu kolay olduğundan ve nadiren bakım gerektirdiğinden, uzun süreli kullanıma uygun ekonomik bir üründür.
  • Ayrıca yan korkuluklarla birlikte kullanılan yan basamaklar da vardır. Ön bardan arka tekerleğe uzanan çubuklar şeklindedir. Bunlar araca ekstra koruma sağlar ve yan basamak kenar çubuğuyla entegredir.

Aracınıza yeni bir yan basamak satın almak istiyorsanız; yüksek kalite standartlarına sahip ürünlerden şaşmamalı ve yalnızca aracınıza uygun olarak üretilen modeller arasından bir seçim yapmalısınız. 

Binek araçlar, ticari araçlar, SUV, Pick-up ve her türlü arazi aracı için yan basamak üretimi yapan Can Otomotiv’in sitesine gitmek için https://www.canotomotiv.com.tr/yan-basamak bağlantıya tıklayabilirsiniz. 

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir