Su Kaçağı Tespitinin Yapılması

Sıhhi tesisatlar da ortaya çıkan su kaçaklarının tespitini yapmaya yönelik üretilen cihazlar kullanışlı ve kolaylığı ile son zamanlar da çok tercih edilir olmuştur. Bununla kişilere verilen hizmette yüzde yüz müşteri memnuniyeti sağlanmıştır. Su kaçaklarında daha önceleri yapılan kırma, dökme kazma işleri yüzünden evlerde hasarlar oluşuyordu.

Bununla karşılamak istemeyenler bu sorunu mümkün olduğunca ertelemeye çalışıyorlardı. Fakat artık su kaçağı tespiti cihazlarla kısa zamanda en az hasarla tamir yapılabiliyor. Su kaçağının bulunduğu borular duvar içlerinde veya zeminde monte edildiğinden hasarın kırmadan tespit edilmesi kişileri memnun ediyor.

Su Kaçağı Tespiti

Su Kaçağı Tespiti

Su Kaçağı Tespitinde Kullanılan Cihaz Nasıl Çalışır

Su kaçağı tespit cihazının genel çalışması ses duymaya yöneliktir. İnsan kulağının duyamayacağı kadar hassas sesleri duyar ve tanır. Firmadan gelen teknisyen cihaza bağlanan kulaklık ile su kaçağının oluşturduğu sesi dinler. Aynı zamanda cihazın üzerinde bulunan gösterge ile sesin yüksekliğine bakar. Önce suyun oluşturduğu kaçak üzerinde ilerler.

Kaçağın üzerine geldiğinde ses daha yüksek çıktığında gösterge de ki değer de yükselir. Bu işin yapılması son derece hassastır ve sabır ister. Uzman personeller bu işi deneyimleri sayesinde kolaylıkla halleder. Bu işlemin daha gelişmiş teknolojisi ise termal kameralı tespittir. Termal kameralar ısıya duyarlı olma özelliği ile çalışır. Sıcaklık farkını kendine özgü renklerle gösterir. Boru içinden geçen su ile su kaçağının oluşturduğu su farklı renktedir. Mavi renk boru içinde ki suyu gösterirken kırmızı renk kaçak suyu gösterir.

Termal kameralar su yoğunluğunu gösterdiğinden duvar içinde veya zemin altında bulunan su borularının güzergâhlarını belli eder. Dinlemeye yarımcı olarak süreyi kısaltır. Termal kameraların en iyi çalıştığı ve sonuç verdiği alan sıcak su dolaşımının olduğu kombi ve kalorifer tesisatlarıdır.

Sıcak su boru hattını tüm evde ince bir çizgi halinde tespit etmek mümkündür. Eğer çizgi de kalınlaşma varsa, daha geniş görünüyorsa muhtemel su kaçağı burasıdır. Lavabolarda ki su kaçakları da termal kamera ile kolaylıkla bulunabilir. Bunun için lavaboya önce sıcak dökerek işleme başlanır ve giderde ki kaçak tespit edilir.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir