Kışa Girmeden Kilo Vermenin Yolları

Başta kadınlar olmak üzere birçok insan, yaz mevsimi öncesinde kilo verme planları yaparlar. Fakat kilolu olmak, yalnızca mevsimsel bir durum değil, aynı zamanda bir sağlık sorunu olduğundan kışa girmeden önce de mutlaka kilo verme hazırlığı yapmak gerekir. Mevsimlerin insan bedeni üzerindeki etkileri farklı olduğu için, soğuk havalar kendini gösterdiğinde daha farklı diyet şekilleri de uygulamak gerekebilir.

 

fazla kilolar

fazla kilolar

Kışın Formda Kalmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Su tüketimi genelde yaz sıcakları dolayısıyla arttığı için, yaz mevsiminde yapılan diyetler kışa göre daha etkili olabilir. Bu sebeple kış aylarında da su tüketimi azaltılmamalıdır. Ayrıca susuzluk hissi, bazen açlık hissiyle karıştırılabileceğinden susuz kalmak kilo almayı kolaylaştırabilir.

kilolardan kurtulmak

kilolardan kurtulmak

Kışın hastalıklardan korunmak ve direnci arttırmak için çeşitli sebzelerden yapılan salatalar tüketilmelidir. Fakat bazı kişiler, salataları tatlandırmak adına kalorisi yüksek olan salata soslarını tercih edebilirler. Bu tür soslar yerine salata, sirke veya nar ekşisi gibi doğal besinlerle tatlandırılmalıdır.

Mutlaka haftada 2 ya da 3 kez haşlanmış yumurta yenmelidir. Çünkü yumurta, tokluk hissi verir ve enerjiyi arttırdığı için kişi halsizleşip, kendini aç hissetmez. Bunun dışında C vitamini bol olan meyvelerin tüketimi de kilo verme ve sağlık açısından oldukça önemlidir.

kilo vermek

kilo vermek

Günde birkaç adet tüketilecek ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler, vücudun gerekli enerjiyi sağlaması, bağışıklık sistemi ve acıkmama açısından mükemmel bir ara öğündür. Özellikle fındık ve ceviz, Omega-3 ve E vitamini yönünden zengin besinler olduğu için mutlaka tüketilmelidir.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir